util

10 lucruri fascinante despre mancare pe care nu le inveti in scoala

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Invatam multe lucruri in scoala; de la matemateca la alfabet – dar, intr-un fel, aceste lucruri fascinante despre alimente sunt lasate in afara CV- ului.

Cine stia, de exemplu, ca toate capsunile sunt legate de familia trandafirilor si ca stridiile sunt adesea vii cand le mâncăm?

Acestea sunt doar cateva din lucrurile surprinzatoare pe care nu le-ati stiut niciodata despre alimentele de zi cu zi, de la nuci de caju si inghetata – si va ajuta sa priviti poate, alimentele de consum preferate, intr-o lumina noua.

 

Stridii

 

Stridiile se declara recunoscuta foarte repede. Pentru a le servi cat mai proaspete si pentru a evita otravirea alimentelor din restaurante, incearca sa le speli in fiecare zi.

Asta inseamna ca pana cand stridiul va ajunge in gura, s-ar putea sa fi fost doar din ocean timp de doar cateva ore – ceea ce inseamna probabil ca respira.

De fapt, bucatarii verifica stridiile inainte de a le servi pentru a vedea daca sunt inca in viata, deoarece diminueaza sansa de formare a bacteriilor daunatoare daca inca mai sunt in viata.

 

Capsunile

 

Capsunile, in ciuda numelui, nu sunt, de fapt, boabe.

Si nici nu sunt zmeura sau mure.

De fapt, capsunile – alaturi de mere, pere, caise, cirese si piersici – sunt de fapt membri ai familiei de trandafiri.

 

Inghetata

 

Aceasta contine un agent de ingrosare de provine din alge rosii.

 

Migdale

 

Tehnic vorbind, migdalele nu sunt alune. De fapt, migdalele in forma lor bruta si necurata sunt o samanta de copac si da, vor creste îintr-un copac daca il plantati in pamant.

Nu le manca in starea lor bruta deoarece ar putea duce la bacterii daunatoare. Migdalele crude pe care le puteti cumpara in pachete au fost de obicei tratate termic in primul rand pentru a elimina bacteriile.

 

Acaju

 

Stii cum cresc? Nu din pamant si nu direct din copac, ci de pe varfuri de mar.

 

Ardei

Ce culoare de ardei cumparati de obicei- rosu, galben sau verde?

Ati putea ca ardeii buni vin in trei varietati de culori diferite – dar, de fapt, culorile doar marcheaza cat de coapta este leguma.

Un ardei verde este cel mai putin copt (de aceea este cel mai putin ales de oameni), galbenul este de mijloc si  cel rosu este,  prin urmare, cel mai dulce.

 

Portocale

 

Sunteti obisnuiti sa aiba culoare portocalie insa, pot fi obtinute si portocale verzi. Defapt, portocalele capatat culoare orange abia cand incep sa se coaca extraordinar de mult, spre toamna. In timpul verii, in zonele tropicale, acestea sunt verzi.

 

Alune

Daca sunteti alergic la arahide, puteti spune ca aveti o alergie la nuci.

Dar, de fapt, ele nu sunt nuci, ci legume – si prin urmare sunt legate de mazare si linte.

 

Lamai si limes

 

Unii oameni cred ca sunt destul de interschimbabile.

Dar, de fapt, aceste fructe citrice difera  foarte mult si nu numai la gust.

Daca puneti felii de lamai si limes in apa, lamaile se vor ridica la suprafata in timp ce limes- ul se scufunda.

Covrigi

Stiati ca, covrigul este de fapt o mancare religioasa?

Povestea spune ca un calugar a creeat painea maruntata pentru a arata ca o pereche de brate incrucisate in rugaciune.

 

 

sursa text: dailymail.com

sursa foto: commonground.coop

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *