util

Află cum să vopsești ouăle natural

Vopsirea ouălelor este una din tradițiile respectate de credincioși, în preajma sărbătorilor de Paște, însă modalitatea lor este de a le obține cât mai frumoase, diferă. Unele gospodine aleg utilizarea produselor special create pentru colorare, din supermarket, altele aleg varianta mai simplă, naturală, cu diverse produse din casă.

Iată câteva produse ușor accesibile, care pot da culoarea dorită și fără utilizarea produselor chimice, despre care se spune că afectează calitatea oului.

Din ouăle fierte păstrate timp de 30 de minute în zeama de sfeclă roșie sau coji de ceapă roșie cu sare grunțuroasă, fierbinte, veți obține un roșu-portocaliu.

Din apa fiartă de ceapă albă sau praf de turmenic, veți obține galbenul.

Obține ouă de culoare albastră punându-le timp de 30 de minute în oala cu zeama de varză roșie luată de pe foc. O altă variantă pentru a obține un albastru spre gri, este să adăugăm ouăle într-un vas cu apă fiartă împreună cu o cană de afine congelate.

Pentru culoarea verde, putem alege să folosim spanacul sau urzicile, la care adăugăm puțin oțet..

Din cafeaua proaspăt preparată și amestecată cu oțet, ouăle vor căpăta culoarea maro.

Pentru a căpăta strălucire, se obișnuiește ca ouăle proaspăt vopsite, să fie șterse cu o cârpă în care am turnat puțin ulei.

Poți folosi un truc care te va ajuta să păstrezi ouăle întregi la fiert, fără să crape. Secretul care te va ajuta să păstrezi ouăle perfecte este ca ele să nu fie puse fiert imediat ce au fost scoase de la frigider. Ele trebuie păstrate la temperatura camerei, iar după de sunt scoase din apa fierbinte, trebuie clătite în apa rece.

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *