util

Alimentele prăjite un risc crescut de moarte. Două dintre ele sunt cele mai periculoase

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sunt gustoase și ușor accesibile, dar consumul regulat de alimente prăjite a fost asociat cu un risc sporit de deces , printre femeile aflate în post-menopauză, constată un nou studiu.

Alimente precum puiul și peștele prăjit au fost asociate cu un risc crescut de deces cauzat de inimă, în special în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani.

Cercetătorii sugerează ca reducerea consumului de alimente prăjite, în special cele mai sus menționate, ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății publice.

Pană la o treime din adulții din America de Nord  consumă fast-food în fiecare zi, iar studiile anterioare au sugerat că un consum mai mare de alimente prăjite este asociat cu un risc mai mare de diabet de tip 2 și boli de inimă. Dar dovezile despre riscul de deces legate de consumul de alimente prăjite sunt limitate și sunt supuse unor dezbateri.

Pentru a stabili acest lucru, cercetătorii americani au investigat asocierea consumului de alimente prăjite cu moartea din orice cauză și în special de inimă și de cancer.

Ei au folosit date din chestionar pentru a evalua dietele a 106.966 de femei, cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, care s-au înscris în Inițiativa pentru Sănătatea Femeilor între anii 1993-1998, care au fost analizate până în februarie 2017. În acest timp, 31.588 decese au avut loc, incluzând 9.320 de decese legate de inimă 8.358 de decese provocate de cancer și 13.880 din alte cauze.

Cercetătorii au analizat atât din punct de vedere al consumului de diferite alimente prăjite, ( pui prăjit, pește prăjit, sandwich de pește, creveți și alte alimente prăjite, cum ar fi cartofi prăjiți, chips-uri, tortilla și tacos), dar și din punct de vedere al posibililor factori influenți, cum ar fi stilul de viață, calitatea generală a dietei, nivelul de educație și veniturile. Ca urmare, aceștia au descoperit că un consum regulat de alimente  prăjite a fost asociată cu un risc sporit de deces la modul general, iar una sau mai multe porții pe zi din aceste alimente au dus la un risc crescut cu 8% , comparativ cu cei care nu au mâncat alimente prăjite.

Una sau mai multe porții de pui prăjit pe zi au dus la un risc de 13% mai mare de deces din orice cauză și de un risc de 12% mai mare de deces cauzat de inimă, comparativ cu nici o hrană prăjită.

În mod similar, una sau mai multe porții de pește prăjit / crustacee pe zi au fost legate de un risc de 7% mai mare de deces din orice cauză și de un risc cu 13% mai mare de deces cauzat de inimă, comparativ cu nici o hrană prăjită.

Nu s- a găsit nici o dovadă că alimentele prăjite pot duce la moarte cauzată de cancer.

Femeile tinere au avut tendința să mănânce mai multe alimente prăjite, cu o educație slabă și cu un venit mai mic. De asemenea, a existat probabilitatea ca aceștia să fie fumători, să muncească mai puțin și să aibă o dietă mai slabă.

Acesta este un studiu care a luat în considerare doar femeile din SUA, deci nu poate fi aplicat pe scară mai largă, subliniază cercetătorii.

Concluzia specialiștilor a fost că reducerea consumului de alimente prăjite, în special de pui și pește prăjit, poate avea un impact clinic semnificativ asupra întregului spectru al sănătății publice.

 

 

sursă text și foto sciencedaily.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *