util

Ghidul care te ajută să alegi mâncarea gustoasă din supermarket

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Atunci când te întorci de la supermarket cu geanta plină de alimente, ai  impresia de multe ori, că ai făcut alegerea cea mai bună şi că ceea ce ai cumpărat este proaspăt. Dar după ce criterii ai ales alimentele potrivite? Ai folosit şi tu aceste trucuri simple pentru a alege alimentele gustoase din magazin?

Pâine
Verifică eticheta ingredientelor și căută primul cuvânt din listă. Dacă acesta este „făină de grâu integrală”, ai făcut o alegere bună. Această făină vă va oferi mai multe fibre și vitamine decât „făina albă îmbogățită”.
Apăsați ușor pe pâine. Dacă revine la forma sa originală, aceasta este o pâine de înaltă calitate. Dacă amprenta ta rămâne pe pâine, ar putea fi un semn al unui proces incorect de coacere sau semnul că a fost anterior înghețată.

Pui
Trebuie să verificăm diferitele culori ale tăieturii. Dacă are piele, ar trebui să fie mai palidă decât carnea. Dacă pielea puiului este galbenă sau maro deschisă, lăsați-o pe raft.
Carnea trebuie să fie fermă, albă până la maro deschis, umedă și fără sânge. Fii atent și la margini. Dacă arată uscat, nu-l alege.
Nu verificați data de expirare, nu verificați data ambalajului. Dacă a fost în container mai mult de 2 zile, lăsați-l în supermarket.

Pepene roșu
Uită-te la coada tijei. Dacă pepenele verde are o tulpină uscată, maro, înseamnă că este copt și gata de mâncare.
Verificați intensitatea zonelor galbene pe care le are pepene verde. Această parte galbenă corespunde timpului în care fructul s-a odihnit pe pământul conectat la plantă. Dacă are o pată de galben închis, va fi un pepene dulce.
Pentru a detecta unul bun, trebuie să-i verificăm intensitatea atingând-ul. Dacă acest sunet este leneș, ca și cum ar răsuna, indică faptul că fructul nu este încă copt. Dacă sunetul rezultat este gol și contondent, pepene verde a ajuns la punctul său potrivit de maturitate.

Roșii
Ori de câte ori este posibil, evitați să cumpărați roșii în recipiente din plastic. Acest lucru se datorează faptului că nu veți putea verifica dacă sunt proaspete și același recipient poate include bucăți în diferite stări de maturare.
Coaja trebuie să fie netedă și fermă și atunci când o luați, ar trebui să simțiți o greutate consistentă. O roșie coaptă poate dubla greutatea unei roșii necoapte.
Miroase. Dacă nu detectați nimic, roșia nu a ajuns la maturitate încă. Trebuie să simți mirosul de roșie, în special acolo unde se intersectează cu tulpina.

Pepene galben
Coaja unui pepene dulce nu ar trebui să fie prea verde. Dacă are tonuri de galben, asta indică că pepene a petrecut destul timp pe pământ primind lumina soarelui și, prin urmare, va fi mai dulce.
Luați pepenele și atingeți-l în lateral. Dacă vibrează, pepenele este la punctul său coacere.
Îl poți muta lângă ureche. Dacă auziți apă înăuntru, asta înseamnă că s-a maturizat prea mult și a început să se deterioreze.
Atingeți cele 2 capete ale pepenelui și pune un pic de presiune. Dacă sunt moi, pepenele este dulce.

Ardeiul roșu
Primul lucru care trebuie verificat este dacă ardeiul are o culoare intensă, fără pete. Când îl atingeți, poate avea o greutate consistentă.
Atunci trebuie să te uiți mai jos. Dacă are 2 sau 3 umflături, va fi mai amar decât dacă are 4 umflături. În schimb, ardeii cu 4 umflături au mai puține semințe, ceea ce le poate face mai practice pentru rețetele în care vor fi gătite.
Verificați starea tulpinii. Dacă este verde și fermă acesta este un semn de prospețime.

Peşte
În primul rând, privește ochii peștelui. Verificați dacă ochii ies în orbită și dacă aceasta are o culoare neagră strălucitoare.
Pielea trebuie să fie strălucitoare și mătăsoasă la atingere. Dacă simțiți că pielea este lipicioasă, peștele nu este proaspăt.

Dovlecel
Concentrați-vă asupra dimensiunii, deoarece acest lucru este important pentru aromă. Cu cât este mai mare, cu atât este mai probabil ca dovlecelul să fie amar. Alegeți cele de dimensiuni medii, între 15 și 20 de centimetri. Vor avea mai puține semințe decât cele mai mari și, prin urmare, vor fi mai cărnoase și mai gustoase.
Apoi puteți verifica tulpina. Dacă tăierea tulpinii este recentă, ar trebui să fie verde.

Banane
Verificați tulpina legăturii. Alegeți buchetul cu tulpini verzi până la galben deschis Dacă tulpina devine maro și bananele au multe puncte negre, este un semn clar că bananele au ajuns la o maturitate exagerată.
Bananele durează mai mult dacă sunt păstrate împreună decâtseparat. Nu alegeți o banană izolată decât dacă o veți mânca imediat.

Miere
Mierea translucidă nu înseamnă că este mai bună. Intensitatea culorii poate varia, dar dacă mierea este opacă, asta înseamnă că este mai naturală și mai puțin procesată și, prin urmare, mai naturală și cu proprietăți mai mari.
Mierea proaspătă se poate cristaliza mai ușor atunci când temperaturile scad. Mierea este o soluție suprasaturată în zahăr, astfel că atunci când temperaturile scad, solubilitatea lor în apa mică pe care o transportă scade și formează cristale solide. Este bine dacă un borcan de miere are un strat mai consistent în partea de jos, este un semn al prospețimii sale.

Salată verde
Indiferent de varietatea de salată, încercați să verificați dacă nu are găuri sau frunze care au fost consumate. De asemenea, selectați-le pe cele care nu au margini maro.
Culoarea sa ar trebui să fie verde închis și foarte strălucitoare. Dacă culoarea este palidă și foile exterioare nu sunt ferme, evitați salata respectivă.

Conserve
Trebuie să fim siguri că pachetul este perfect închis. Fii atent la orice imperfecțiuni din structura pachetelor. Nu luați niciodată o cutie voluminoasă sau ruginită, ar putea fi periculoasă.
În cazul conservelor, nu putem verifica caracteristicile fizice ale produsului cu simțurile noastre, așa că trebuie să verificăm cu atenție eticheta. Verificați dacă nivelurile de sare și zahăr nu sunt prea mari. Este de preferat să cumpărați conserve care au fost conservate în apă sau în suc propriu, cu cea mai mică cantitate de conservanți.

Brânză
O bucată de brânză cu o crustă largă indică faptul că nu este proaspătă. Brânzeturile au nevoie de umiditate pentru a evolua și pentru a rămâne în stare bună, deci coaja ne va spune de cât timp a fost tăiată.
Existența unei pelicule de ulei pe suprafață indică faptul că brânza a fost expusă mai multor schimbări de temperatură și, prin urmare, a eliberat uleiul din interiorul său, ceea ce face să devină râncedă.

 

sursă text  brightside.me

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *