util

Lavanda si proprietatile sale

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Francezii o folosesc in bucatarie la aromatizarea unor mancaruri delicate, noi o folosim pentru alungarea moliilor/insectelor din dulap sau o pastram ca ornament in casa pentru parfumul pe care-l emana  insa, lavanda are mult mai multe si importante moduri de intrebuintare; este folosita atat in industria farmaceutica, cat si in cea cosmetica. Supranumita si aurul mov, lavanda are proprietati antiseptice/ antibacteriene, antispasmodice, cicatrizante, sedative si antiinflamatorii.

Ceaiul de lavanda este recomandat pentru anxietate, insomnii, tulburari digestive de origine nervoasa, balonari, dureri de cap.

Uleiul de lavanda amestecat cu bicarbonat de sodiu poate fi cea mai buna solutie de curatare pentru baie si bucatarie. Aplicat ca o compresa, uleiul  poate vindeca sau ameliora durerile provocare de accidentarile sau scrantelile muschilor. Masat pe piele poate fi un adevarat calmant pentru muschi, dureri de articulatii, cat si pentru afectiuni precum arsuri, acnee sau rani.

Aproximativ  80% din parfumuri, conțin ulei de lavandă, iar pe langa acestea, mai există foarte multe produse cum ar fi: săpunuri, detergenți, odorizante, antimolii, etc.

Pe langa acestea, uleiul de lavanda poate fi utilizat chiar şi pe pielea iritată, arsuri minore şi înţepături de insecte. Folosit ca masca, diminuează ridurile şi previne formarea altora.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *