util

Lipsa consumului de Omega 3 ne poate afecta sănătatea mai mult decât fumatul? Află ce spun cercetătorii

Conform noilor studii realizate la Universitatea din Guelph din Canada, lipsa de ulei Omega-3 din dietă poate scurta viața mai mult chiar decât fumatul.

În paralel cu fumatul, oamenii de știință au descoperit că fumatul poate lua patru ani de viață, în timp ce nivelurile scăzute de acid gras – găsite în peștii grași, cum ar fi somonul și macroul – ar putea să ne ia cinci ani din viață.

Se știe de asemenea, că uleiul este bun pentru inimă și reduce din cheagurile de sânge.

Cercetătorul principal al studiului, Dr. Michael McBurney, de la Universitatea din Guelph din Canada, a declarat: „Este interesant de observat că în Japonia, unde indicele mediu Omega-3 este mai mare de opt la sută, durata de viață așteptată este cu aproximativ cinci ani mai mare decât în Statele Unite, unde indicele mediu Omega-3 este de aproximativ cinci la sută.

Studiul, publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, a folosit statistici din FraminghamHeartStudy (FHS), unul dintre cele mai îndelungate studii din lume.

FHS a furnizat informații unice despre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare și a condus la dezvoltarea Scorului de risc Framingham bazat pe opt factori de risc standard de bază – vârstă, sex, fumat, tratament pentru hipertensiune, starea diabetului, tensiunea arterială sistolică, colesterolul total (TC), și colesterolul HDL.

Cercetătorii participanți la studiu au descoperit că măsurarea acizilor grași ar putea prezice mortalitatea în mod similar cu factorii de risc standard.

Co-autorul dr. Bill Harris, președintele Institutului de cercetare a acizilor grași, a declarat: „Informațiile conținute în concentrațiile a patru acizi grași din celule roșii din sânge au fost la fel de utile ca cele prezentate la nivelul lipidelor, tensiunii arteriale, fumatului și stării diabetice cu în ceea ce privește prezicerea mortalității totale.Acest lucru vorbește despre puterea indicelui Omega-3 ca factor de risc și ar trebui considerat la fel de important ca și ceilalți factori de risc stabiliți și poate chiar mai mult.”

Riscul poate fi redus prin schimbarea factorilor precum dieta, tutunul, alcoolul și inactivitatea fizică.Cercetătorii din studiu au descoperit că alegerile stilului de viață ar putea ajuta la identificarea celor cu risc.Ar putea fi, de asemenea, util pentru prevenirea sănătății, întârzierea decesului și efectuarea evaluărilor abordării tratamentului.

Un raport anterior din 2018, cu 2.500 de participanți la cohorta FraminghamOffspring, a constatat că persoanele cu un indice Omega-3 ridicat au înregistrat cu 33% mai puține șanse de a muri. Conexiuni similare s-au găsit în studiul de memorie al inițiativei pentru sănătatea femeilor, studiul inimii și sufletului și studiul Ludwigshafen privind riscul și sănătatea cardiovasculară.

 

 

 

sursă foto www.nutraingredients.com

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *