util

Sunt recomandate fructele si legumele congelate in locul celor naturale?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Atunci cand mergeti la cumparaturi obisnuiti sa va opriti la standul cu fructe si legume proaspete, nu la cele inghetate pentru ca se crede ca procesul de inghetare, diminueaza valoarea nutritiva a produsului.

Pe de alta parte, produsele congelate sunt adesea mai ieftine si le gasesti pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, si cele proaspete asteapta cateva saptamani pe tarabe, in magazine sau in frigidere.

Solutia?
Multi au incercat sa perfectioneze procesul de inghetare inainte ca Clarence Birdseye sa vina cu tehnologia „inghetata” la inceputul anilor ’20. El a copiat locuitorii din Alaska, care isi pastrau pestele la inghetat rapid cu ajutorul ghetii si se pare ca acestea nu au distrus din gustul mancarii. Fructele si legumele sunt intre 70% si 90% apa si, odata recoltate, pierd rapid din umezeala, sunt atacate de microbi si degradate de enzime.

In zilele noastre, se folosesc tehnici mai noi, cum ar fi legumele albe inainte de inghetarea rapida. Nu sunt implicate substante chimice si, daca va faceti griji cu privire la fructele si legumele congelate care pierd nutrienti, amintiti-va ca si cele proaspete le pierd si ele.. Mazarea verze pierde putin peste jumatate din vitamina C in primele 24 pana la 48 de ore dupa ce a fost culeasa. Un studiu realizat de Ali Bouzari si colegi de la Universitatea din California, care au comparat substantele nutritive din opt fructe si legume proaspete si congelate (porumb, broccoli, spanac, morcovi, mazare, fasole verde, capsuni si afine) inghetate.

Vitamina C a fost mai mare in porumbul congelat, fasole verde si afine decat in echivalentele lor proaspete. Exista mai multa riboflavina (o vitamina B) in broccoli congelat decat in cel proaspat, desi mazarea proaspata avea mai mult decat cele inghetate.

Intr-o alta lucrare, cercetatorii au analizat fibrele si nivelurile de minerale cum ar fi magneziu, calciu, zinc si fier si nu au gasit nici o diferenta mare intre formele congelate si cele proaspete ale celor opt fructe si legume.

Amatorii de fructe si legume congelate (si exista multa in industria alimentara) sustin ca inghetarea opreste procesul de putrezire. Fructele si legumele congelate, daca sunt pastrate neperturbate intr-un congelator bun, vor fi capturate si conservate in grasime si isi vor pastra mineralele si vitaminele. Aspecte cum ar fi preferinta de gust este subiectiva.

 

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/may/01/are-frozen-fruit-and-vegetables-as-good-for-you-as-fresh

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *