util

Avocado provoaca diverse boli. Inceteaza sa mai mananci.Afla motivul

Din cauza defrisarilor ilegale, padurile ajung sa fie stropite cu diverse substante chimice. Numeroase suprafete de padure au fost rase de pa fata pamantului pentru a face loc pomilor fructiferi din statul  Michoacan, aflat in partea de vest a Mexicului.

Aproximativ 40 % din fructele de avocado din lume sunt cultivate in Mexic, iar cele mai multe dintre cele care provin din zona din jurul Jujucato si Lacul Zirahuen.

Potrivit cifrelor guvernamentale de stat, avocado ocupa aproximativ 137.000 de hectare de teren in Michoacan,

Jumatate dintre aceste livezi au fost plantate in paduri dupa ce terenul a fost cumparat prin mijloace legale dubioase, in conformitate cu Jaime Navia, seful unei tehnologii rurale ONG numit Gira.Conform acesteia,despadurirea creste intr-un ritm de 2,5 la suta pe an.

Temperaturile meteo in aceasta regiune permit cultivarea de avocado pe tot parcursul anului , un fruct originar din Mexic incarcat cu vitamine, proteine si grasimi sanatoase.

In timp ce exista o cerere locala puternica, productia de avocado creste, cu riscul de a ramane incet fara paduri.

Alberto Gomez Tagle, un expert asupra mediului din regiunea lacului Zirahuen, care include Jujucato, a declarat ca mai multe comunitati care se bazeaza pe apa lacului  sufera deja de efectele scurgerilor chimice.

Din spusele expertilor, aceste substante chimice folosite in zonele montane, afecteaza apa freatica,rauri si lacuri, și, cauzeaza boli în randul populatiei.

Un sat de pe malul lacului a cerut cercetatorilor ajutor atunci cand locuitorii au inceput sa sufere de probleme hepatice si renale care nu au existat pana cand aceste livezi de avocado sa se extinda si pana cand aceste pesticide nu au fost folosite.

Oficialii si unii producatori se straduiesc sa opreasca cresterea livezilor in paduri.

S-a creeat o eticheta  pentru fructele de avocado vandute in magazine, astfel incat consumatorii sa poata identifica acelea , care nu dauneaza mediului inconjurator.

Avocado au avut prima lui „boom”, in anii 1970, dar productia s-a extins intr-un mod necontrolat in paduri din anul 2000. Cererea externa pentru fructele de avocado au crescut in mod constant in ultimul deceniu, in special in Statele Unite – cel mai mare partener comercial al Mexicului – si tari precum Japonia, potrivit cifrelor guvernului federal.

In 2003, exporturile de avocado a ajuns la aproape  60milioane$ , o cifra care a urcat la 1.5miliarde $ , pana in 2015 vanzarile catre Japonia ajungand sa varieze  de la 40milioane $ la $ 106milioane  in aceeasi perioada de timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:www.independent.co.uk

sursa foto:www.onlyfoods.net

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *