util

Beneficiile surprinzătoare pe care le aduce consumul untului de arahide

Untul de arahide este o comoară naturală care poate promova multe schimbări pozitive în organism! Este plin de vitamine utile, minerale, grăsimi sănătoase și elemente de care organismul tău are nevoie. Tot ce trebuie să faci este să te bucuri doar de moderație și vei vedea rezultatele suficient de curând.

Conform brightside.me, proteinele și grăsimile naturale din alune pot reduce semnificativ riscul de boli ale sânului, precum cancerul. Acest lucru a fost susținut de un studiu realizat de Fundația de Cercetare a Cancerului de Sân și de Institutul Național de Sănătate din S.U.A. Consumul zilnica acestui produs are un efect pozitiv asupra corpului tău, în special a sânilor.

Se pare că untul de arahide a fost îndepărtat pe nedrept din multe planuri de dietă, deoarece este  considerat prea gras. În schimb, untul de arahide este o mare sursă de proteine, fibre și nutriție. Nu schimbă nivelul de zahăr din sânge și oferă, de asemenea, corpului tău elemente sănătoase. Consumul de 2 linguri, de 2 ori pe săptămână, poate duce la creșterea în greutate redusă.

Scade nivelul de stres datorită conținutului de sterol vegetal – numit beta-sitosterol. Grăsimile sănătoase, antioxidanții, fierul, magneziul, calciul și vitamina C te ajută să compensezi lipsa acestor elemente din corp, ceea ce te va face să te simți mai bine. De asemenea, în combinație cu gustarea preferată, aceasta va avea un efect chiar mai bun asupra stării tale de spirit.

Vitamina E, zincul, magneziul și niacina din alune susțin activitatea creierului. Vitamina E este de asemenea capabilă să stimuleze memoria, în special pentru persoanele în vârstă. S-a aflat chiar că ajută la moderarea bolii Alzheimer.

Este o mâncare excelentă înainte și după antrenament. Grăsimile și carbohidrații săi te vor umple de energie suficientă pentru întreaga sesiune. De asemenea, este bogat în potasiu, care joacă un rol cheie în ceea ce privește recuperarea sănătății musculare. Mai mult, vă poate preveni să aveți mușchii încordați și crampe dureroase, astfel încât sesiunea dvs. de antrenament se va transforma într-o plăcere.

Încă o proprietate minunată a potasiului – vă poate scădea tensiunea arterială. Acest efect este susținut cu magneziu – încă un element cu, care alunele sunt bogate

Poate reduce riscul de diabet datorită conținutului foarte mare de grăsimi, dar care sunt grăsimi nesaturate, capabile să îmbunătățească stabilitatea glucozei și insulinei. În cadrul cercetărilor făcute de Universitatea Harvard, au descoperit câteva rezultate uimitoare – femeile care consumau unt de arahide aveau în mod regulat un risc redus cu 21% de diabet, în comparație cu cei care nu l-au mâncat niciodată.

Aminoacidul din alune, numit triptofan, stimulează hormonul somnului, melatonina și hormonul fericirii, serotonina. Te calmează, încetinește procesele corpului și ajută la un somn bun.

Consumul de unt de arahide în timpul sarcinii poate avea și un efect pozitiv asupra fătului. Este posibil ca acesta să promoveze toleranța fătului și să contribuie la protejarea acestuia împotriva alergiilor la nuci din uter. De asemenea, elementele utile de alune vor beneficia de sănătatea mamelor.

Tags:
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *